که هر روز همراه با صبحانه و یا به صورت نوشیدنی مصرف می کنیم. رنگ آن به صورت قهوه ای مایل به قرمز می باشد و منبع طبیعی از کافئین می باشد. چای سیاه ایرانی به طعم آن شهره است که دارای طعمی مطلوب، اندکی تلخ و گس میباشد.
که به آن چای اولانگ و یا پوچونگ نیز می گویند. این نوع چای دارای رنگ قهوه ای روشن است. چای اولانگ که می توان گفت چای نیمه خشک است از برگ های گیاه چای است. در واقع می توان گفت چای اولانگ نوعی چای ما بین چای سیاه و چای سبز می باشد. چای اولانگ خواص هر دو چای سیاه و سبز را دارا می باشد و ضاهر آن همانند چای سبزی با طعمی مشابه چای سیاه می باشد. طعم چای اولانگ بسیار بی نظیر و عطری دلنشین دارد که آن را می توان هم به صورت سرد و هم به صورت گرم مصرف کرد. چای اولانگ دارای خواص بسیاری است اما مصرف بیش از حد آن به دلیل وجود کافئین بسیار مضر خواهد بود.
که ما آن را با نام چای سبز می شناسیم و به چای چینی نیز معروف است. رنگ این نوشیدنی به سبز کم رنگ مایل است و با توجه به خواص ضد سرطان آن و کافئین کم مورد توجه قرار دارد. بهترین چای سبز در دنیا متعلق به کشور چین و ژاپن است و با کیفیت ترین چای سبز در آنجا تولید می گردد. اما چای سبز که در ایران تولید می شود هم از مرغوب ترین چای های دنیا محسوب می گردد. درست است که صنعت فرآوری چای ایران به پیشرفتگی دیگر کشورها نیست ولی برگ های چای که در ایران کشت می شود از با کیفیت ترین برگ چای های دنیاست. باید اضافه گردد که تولید چای سبز نیاز به تکنولوژی پیچیده ای ندارد. از این رو چای سبز ایرانی دارای کیفیت بسیار بالایی می باشد.
لازم به ذکر است انواع چای های دیگری نیز وجود دارد که از ترکیب گل ها و گیاهان دارویی و میوه های خشک و با چای ترش قابل عرضه بوده و مصرف می گردد. در حال حاضر در کشورهای جهان همچون کشورهایی از قاره اروپا مصرف این نوع چای ها با استقبال زیادی روبرو شده است. این موضوع به دلیل خواص بالای این نوع دمنوش ها و چای ها می باشد. در ایران نیز اخیرا تمایل مردم برای این نوع دمنوش ها افزایش یافته است و خوشبختانه تولید انواع چای های طبیعی در مقایسه با دیگر چای های غیرطبیعی و بی کیفت، رو به افزایش می باشد.
از ترکیبات موجود در برگ چای سیاه و خواص بی نظیر دمنوش چای با خبرید؟ آیا می دانید با خوردن یک لیوان چای چه موادی را نوش جان میکنید؟ در این مطلب این ترکیبات و خواص ناشی از آن ها را برایتان شرح می دهیم. یکی از این عناصر موجود در چای کافئین و تانین می باشد. این دو ماده بر روی دستگاه عصبی تاثیر گداشته و آرام بخش این دستگاه است.
تئوفیلین عنصر دیگری در چای می باشد که ساختار آن همانند کافئین می باشد که علاوه بر چای سیاه در چای سبز نیز موجود است. تئوفیلین بر عضلات تاثیر می گذارد و باعث شل کردن عضلات می گردد. این امر باعث میگردد شما پس از میل کردن چای احساس آرامش بیشتری بکنید. از دیگر خواص این عنصر افزایش جریان خون در کلیهها، افزایش انقباض پذیری قلب و کارایی عضلات آن و تنظیم کردن ضربان قلب می باشد. همچنین کاهش فشار خون و کاهش اثرات التهابی از دیگر تآثیرات این ماده می باشد.
دیگر عنصر موجود در برگ چای تیانین است. تیانین همان ماده است که شما پس از نوشیدن چای احساس تلخ و گس بودن را در دهانتان حس می کنید و به نوعی طعم دهنده طبیعی موجود در برگ چای است.
کاتچین نیز عنصری است که هم در چای سبز و هم در چای سیاه وجود دارد. این ماده در چای سبز بیشتر می باشد. خواص ناشی از این ماده ضد سرطان بودن، ضد ویروس بودن و کاهش دهنده چربی خون است. همچنین ازافزایش قند خون جلوگیری می کند.
شاید شنیده باشید که چای سیاه از ایجاد بوی بد دهان جلوگیری می کند. بله چای سیاه دارای فلوراید و فلووانوئید است که این خاصیت را ایجاد می کند. علاوه بر آن می تواند سبب استحکام دندان ها شود است.
علاوه بر مواد ذکر شده در بالا چای سیاه دارای ویتامین های B کمپلکس، C و E نیز می باشد. ویتامین C موجود در چای باعث کاهش اضطراب است و همچنین علائم سرماخوردگی را نیز رفع می کند. ویتامین B کمپلکس و ویتامین E نیز موجب بهبود سوخت و ساز بدن می گردد.
به خواص چای می توان رفع خواب آلودگی، تقویت قوای فکری، گوارش بهتر غذا و کاهش علائم میگرن را اضافه نمود. البته خواص بیان شده تنها و تنها برای چای طبیعی می باشد که بسیار مهم است و چای هایی که از حالت طبیعی خارج شده و به آن اسانس و یا رنگ اضافه گردیده است دارای این خواص نیست و حتی می تواند مضر باشد. چای های تولید شده در ایران از جمله چای های با کیفیت بالا و مرغوب است.
چای طبیعی باید رنگ ملایم قهوه ای مایل به سیاه داشته باشد و دارای طعمی گس و تلخ باشد و هیچگونه بوی غیرطبیعی نداشته باشد. در غیر این صورت ممکن است با افزودن طعم دهنده ها، رنگ ها و عطرهای مصنوعی فراوری شده باشد و یا با چای های غیر مرغوب ترکیب گردیده باشد. لذا هیچ گاه سلامتیتان را فدای قیمت های پایین و اسانس های شیمیایی نکنید. یادتان باشد چای ایرانی حداقل 20 دقیقه لازم دارد تا دم بکشید و بهترین قوری مناسب این کار قوری چینی می باشد و دم کردن چای در ظروف دیگری مثل پیرکس یا چای ساز سبب کاهش خواص چای می گردد.
درباره این سایت